Υπέροχες ψητές γαρίδες
Αυτές οι γαρίδες θα είναι έτοιμες μέσα σε 5 λεπτά.
Υλικά
- 450 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεπαγώστε τις γαρίδες και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία (200 – 220 βαθμούς).
Τοποθετείστε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέστε ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και αλάτι. Ανακατέψτε με τα χέρια σας.
Τοποθετείστε απευθείας στο γκριλ και ψήστε για 1 – 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Συνεχίστε μέχρι να ψηθούν καλά και να έχουν έντονο ροζ χρώμα.
Αφαιρέστε από το γκριλ και στύψτε πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού. Επιπλέον, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού, για περισσότερη γεύση.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment