Τραγανός σολομός με καρύδια και δενδρολίβανο
Συνδυάστε αυτόν τον σολομό με μια απλή σαλάτα, ψητές ντομάτες ή κινόα.
Υλικά
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- ¼ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 3 κ.σ. φρυγανιά
- 3 κ.σ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 450 γρ. φιλέτο σολομού, χωρίς το δέρμα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Φέτες λεμονιού, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Απλώστε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε την μουστάρδα, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το δενδρολίβανο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ενώστε τη φρυγανιά, τα καρύδια και το ελαιόλαδο.
Τοποθετείστε τον σολομό στην λαδόκολλα. Αλείψτε το μείγμα μουστάρδας πάνω από το ψάρι και γαρνίρετε με φρυγανιά. Τότε, πιέστε να κολλήσει πάνω από το ψάρι και στη συνέχεια πασπαλίστε με ελαιόλαδο.
Ψήστε μέχρι το ψάρι να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, για 8 – 12 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του.
Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment