Τραγανός σολομός με πεκάν
Είναι τραγανός και μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 450 γρ. φιλέτα σολομού, με το δέρμα
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 ½ κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κούπας πεκάν, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρυγανιά
- 2 κ.σ. τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Φέρτε τον σολομό σε θερμοκρασία δωματίου και στεγνώστε τον με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώστε. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε μουστάρδα Dijon και μέλι. Αλείψτε με αυτό το μείγμα το ψάρι.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα ψιλοκομμένα πεκάν, την φριγανιά και το τυρί Παρμεζάνα. Πασπαλίστε το ψάρι με το μείγμα.
Ψήστε για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 50 βαθμούς C. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment