Τραγανές γαρίδες με σάλτσα τσίλι και χυμό λεμονιού

Χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για να την ετοιμάσετε.

Συστατικά

  • 2 κιλά ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και στεγνές
  • 4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1 λεμόνι μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη ψητή τορτίγια
  • 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρές φέτες

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Τοποθετήστε τα πρώτα 7 συστατικά σε λαδωμένο τηγάνι. Προσθέστε ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού στις γαρίδες και ανακατέψτε.

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα τσίπς και τον κόλιανδρο και ρίξτε από πάνω λάδι και ανακατέψτε. Ψήστε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν για 12-15 λεπτά. Προσθέστε τα ντοματίνια και το αβοκάντο. Εάν επιθυμείτε, προσθέστε επιπλέον χυμό λεμονιού και κόλιανδρο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/  


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post