Τραγανός σολομός με γαρνίρισμα από φράουλες και βασιλικό

Αποτελεί μια εύκολη λύση για ένα γευστικό μεσημεριανό ή βραδινό!

Υλικά

  • 350 γρ. φιλέτο σολομού, με το δέρμα

 

Για τη σάλτσα με φράουλες και βασιλικό:

  • 2 κούπες φράουλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • ¼ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε 3 κ.σ. νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.

Στη συνέχεια, πασπαλίστε τον σολομό με λίγο ανθό αλατιού και στις δύο πλευρές. Τοποθετείστε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω, στο τηγάνι. Μαγειρέψτε χωρίς να κουνήσετε για περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τον με το δέρμα προς τα πάνω. Μαγειρέψτε μέχρι να είναι τραγανός εξωτερικά και μαγειρεμένος στο εσωτερικό του, για περίπου 6 λεπτά συνολικά.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα:

Ενώστε απαλά τα πάντα σε ένα μεσαίο μπολ και πασπαλίστε λίγο ανθό αλατιού από πάνω. Με ένα κουτάλι, περιχύστε τη σάλτσα πάνω από το ζεστό τραγανό ψάρι και σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://heatherchristo.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post