Τραγανό φιλέτο σολομού σε σάλτσα από λεμόνι και σουσάμι
Όποια πιο πικρή γεύση υπάρξει, θα αντικατασταθεί από το σουσάμι και το μέλι. Αυτό θα ισορροπήσει αυτήν την υπέροχη σάλτσα που ταιριάζει με λαχανικά και αποτελεί υπέροχο topping για διάφορα πιάτα.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομό, χωρίς κόκαλα, στεγνά
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και επιπλέον για το γκριλ
- Ανθός αλατιού
- 1 μικρό λεμόνι
- 1 μικρό κρεμμύδι, καλοψημένο
- 2 κ.γ. μαύρο σουσάμι
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. λάδι σουσαμιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 κούπα φύλλα βασιλικού
Μέθοδος
Προετοιμάστε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Αλείψτε τον σολομό με 2 κ.σ. λάδι και αλάτι και στις δύο πλευρές του.
Κόψτε τις άκρες του λεμονιού και αφαιρέστε τις. Χαράξτε το λεμόνι σε 4 σημεία και αφαιρέστε τη φλούδα του. Ψιλοκόψτε την φλούδα και βάλτε την σε ένα μικρό μπολ. Στη συνέχεια, στύψτε τον χυμό από το λεμόνι στο μπολ. Προσθέστε κρεμμύδι, σπόρους σουσαμιού, μέλι, λάδι σουσαμιού και 1/3 κούπα ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλ.α
Τοποθετείστε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Καλύψτε και ψήστε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει, για 6 – 8 λεπτά. Μεταφέρετε τον σολομό σε μια πιατέλα να κρυώσει ελαφρώς.
Χωρίστε τον σολομό σε πιάτα, γαρνίρετε με βασιλικό και περιχύστε την σάλτσα λεμονιού από πάνω!
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.bonappetit.com/
Leave a comment