Τραγανός σολομός & αβοκάντο, ρύζι και σως από κόλιανδρο
Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την ποσότητα ανάλογα τις μερίδες που χρειάζεστε.
Υλικά
Για το ρύζι
- 2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι
- 5 κούπες νερό
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
Για τη σάλτσα αβοκάντο
- 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 μεσαία ντομάτα, σε κύβους
- ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό jalapeno, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμός λεμονιού
Για τη σως από κόλιανδρο
- ½ κούπας γιαούρτι
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ¼ κούπας κόλιανδρο
Εκτέλεση
Πλύντε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ κάτω από κρύο νερό για 2 – 5 λεπτά μέχρι το νερό να καθαρίσει. Αφήστε το να μουλιάσει 5 λεπτά. Βράστε 3.5 κούπες νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ρίζει και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να έχει απορροφήσει το νερό και να είναι μαλακό. Όσο το ρύζι μαγειρεύεται, ψήστε τον σολομό.
Για τον σολομό: προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 C. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε τον μέχρι να ροδίσει για περίπου 15 λεπτά.
Για την σάλτσα αβοκάντο: ενώστε τα κομμάτια αβοκάντο, την τνομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον κόλιανδρο σε ένα μποκρό μπολ. Περιχύστε με χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Για τη σως: Σε ένα μπλέντερ βάλτε το γιαούρτι, το λεμόνι και τον κόλιανδρο και πολτοποιήστε για λίγα δευτερόλεπτα.
Για την ένωση: ρίξτε 1 κούπα ρυζιού σε κάθε μπολ και γαρνίρετε με τον τραγανό σολομό, την σάλτσα αβοκάντο και 2 – 3 κ.σ. σως κόλιανδρου.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment