Τραγανός σολομός & αβοκάντο, ρύζι και σως από κόλιανδρο

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την ποσότητα ανάλογα τις μερίδες που χρειάζεστε.

Υλικά

Για το ρύζι

Για τη σάλτσα αβοκάντο

  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 μεσαία ντομάτα, σε κύβους
  • ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό jalapeno, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμός λεμονιού

Για τη σως από κόλιανδρο

  • ½ κούπας γιαούρτι
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ¼ κούπας κόλιανδρο

Εκτέλεση

Πλύντε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ κάτω από κρύο νερό για 2 – 5 λεπτά μέχρι το νερό να καθαρίσει. Αφήστε το να μουλιάσει 5 λεπτά. Βράστε 3.5 κούπες νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ρίζει και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να έχει απορροφήσει το νερό και να είναι μαλακό. Όσο το ρύζι μαγειρεύεται, ψήστε τον σολομό.

Για τον σολομό: προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 C. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε τον μέχρι να ροδίσει για περίπου 15 λεπτά.   

Για την σάλτσα αβοκάντο: ενώστε τα κομμάτια αβοκάντο, την τνομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον κόλιανδρο σε ένα μποκρό μπολ. Περιχύστε με χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.

Για τη σως: Σε ένα μπλέντερ βάλτε το γιαούρτι, το λεμόνι και τον κόλιανδρο και πολτοποιήστε για λίγα δευτερόλεπτα.

Για την ένωση: ρίξτε 1 κούπα ρυζιού σε κάθε μπολ και γαρνίρετε με τον τραγανό σολομό, την σάλτσα αβοκάντο και 2 – 3 κ.σ. σως κόλιανδρου.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://gimmedelicious.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post