Τραγανός σολομός με βότανα, Dijon και κρεμώδη σως από άνηθο
Αν και κατάλληλο για μια ιδιαίτερη βραδιά, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί. Μπορείτε να το σερβίρετε με σοταρισμένα ή ψητά λαχανικά.
Υλικά
- 2 φιλέτα σολομού, με το δέρμα
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ¼ κούπας φρυγανιά, ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 2 κ.γ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 ½ κ.γ. γάλα χαμηλών λιπαρών 2%
- 1 κ.γ. ξύδι κόκκινου κρασιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Τοποθετείστε το ψάρι σε μια λαδόκολλα. Αλατοπιπερώστε. Ψήστε στους 220 βαθμούς C για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και ανάψτε το γκριλ.
Ενώστε τη φρυγανιά με τον μαϊντανό, το λάδι, το θυμάρι και τη Dijon σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε τον σολομό με το μείγμα. Τοποθετείστε το ψάρι πάλι στο ταψί και ψήστε στο γκριλ για 1 – 2 λεπτά μέχρι το topping να ροδίσει.
Ενώστε το γιαούρτι, τον άνηθο, το γάλα και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ. Σερβίρετε μαζί με το ψάρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment