Κρεμώδης σούπα με καρότο, τζίντζερ και μαύρο πιπέρι
Τα καρότα κάνουν αυτή την υπέροχη vegan σούπα κρεμώδη και με υπέροχη γεύση. Είναι ομαλή και πλούσια χωρίς να είναι παχύρευστη.
Υλικά
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κούπες καρότα, σε μικρά κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 4 κούπες νερό
- 1 κούπα ωμά κάσιους
- ¼ κούπας φύλλα καρότου (ή φρέσκο μαϊντανό)
- 1 κ.σ. ξύδι από μήλο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο νερό σε χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε το καρότο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το τζίντζερ και αφήστε τα εκεί για 10 λεπτά.
Ανεβάστε τη φωτιά σε μεσαία και προσθέστε το νερό, τα κάσιους και τα φύλλα καρότου. Ανακατέψτε και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε τη σούπα από το μάτι, προσθέστε ξύδι μήλου και ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment