Σούπα με φακές και γάλα καρύδας
Υλικά
- 1 κούπα φακές
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα, ψιλοκομμέναφρέσκο θυμάρι και ρίγανη, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 5 κούπες ζωμό λαχανικών
- 2 κούπες τομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές και αλλάζουμε νερό περίπου 3-4 φορές.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε τις φακές, το ζωμό και την τομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Ύστερα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά, τραβάμε από τη φωτιά για να μην βράσει και σερβίρουμε!
Leave a comment