Κρεμώδης σούπα με μπρόκολο και φασόλια
Είναι vegan, χωρίς γλουτένη.
Υλικά
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, σε μικρά κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ¼ κούπα ξηρό λευκό κρασί
- 1 κούπα λευκά φασόλια, βρασμένα
- 3 κούπες νερό
- 450 γρ. μπρόκολο
- 2 κούπες baby σπανάκι ή kale
- ¼ κούπας φρέσκο μαϊντανό
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- Κόκκινο κρεμμύδι (για το γαρνίρισμα)
- Γιαούρτι της επιλογής σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζεστάνετε λίγο νερό σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
Μετά, σε μεσαία θερμοκρασία προσθέστε το σκόρδο. Σοτάρετε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίξτε το λευκό κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ανακατέψτε ξανά και σιγοβράστε για 2 λεπτά ή μέχρι το περισσότερο κρασί να έχει απορροφηθεί.
Ξεπλύνετε και στραγγίστε τα φασόλια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το νερό, το μπρόκολο, τα λαχανικά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύψτε. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι το μπρόκολο να έχει ένα λαμπερό πράσινο χρώμα και τρυφερή υφή.
Στη συνέχεια μεταφέρετε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σε δόσεις.
Σερβίρετε και στη συνέχεια γαρνίρετε με κόκκινο κρεμμύδι, μαϊντανό, μαύρο πιπέρι, ελαιόλαδο και γιαούρτι, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment