Μπακαλιάρος με φασόλια edamame

Μπακαλιάρος με φασόλια edamame

ΠηΥλικά

  • 8 μέτριες φέτες κατεψυγμένος μπακαλιάρος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ξηρό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι arborio
  • ½ φλιτζάνι ξηρό, λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια φασόλια edamame
  • 4 κουτ. σούπας balsamico
  • 5½ φλιτζάνια νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ξηρό κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3-4΄.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς και σοτάρουμε για να το θωρακίσουμε.

Ρίχνουμε το κρασί, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατόπιν ρίχνουμε τα φασόλια edamame, τον κύβο (διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό) αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών.

Προσθέτουμε το νερό τμηματικά (περίπου 1 φλιτζάνι νερό κάθε φορά), ανακατεύοντας για να μην κολλήσει το ρύζι. Μόλις απορροφά το νερό, προσθέτουμε το επόμενο φλιτζάνι. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε.

Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ½ ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε, ανά δύο, τις φέτες μπακαλιάρου. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10΄, την κάθε μερίδα.

Τέλος, σερβίρουμε το ρύζι με τα φασόλια edamame, τις δύο φέτες ψαριού και ραντίζουμε με 1 κουτ. σούπας balsamico.

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published