arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Μπακαλιάρος με σάλτσα από τοματίνια

Μπακαλιάρος με σάλτσα από τοματίνια

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Μπακαλιάρος με σάλτσα από τοματίνια

Μπακαλιάρος με σάλτσα από τοματίνια

 Υλικά

  • 500 γρ. μπακαλιάρος (ξαλμυρισμένος), φιλεταρισμένος
  • 4 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 300 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¼ κούπας ούζο
  • ½ κούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά.

Ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά σε κάθε μεριά και μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο προσωρινά.

Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα τοματίνια με το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, το μπούκοβο, το πιπέρι και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και με ένα κουτάλι καλύπτουμε το ψάρι με την σάλτσα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί για περίπου 2-3 λεπτά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.