Μπακαλιάρος με σάλτσα από τοματίνια

 Υλικά

  • 500 γρ. μπακαλιάρος (ξαλμυρισμένος), φιλεταρισμένος
  • 4 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 300 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¼ κούπας ούζο
  • ½ κούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά.

Ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά σε κάθε μεριά και μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο προσωρινά.

Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα τοματίνια με το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, το μπούκοβο, το πιπέρι και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και με ένα κουτάλι καλύπτουμε το ψάρι με την σάλτσα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί για περίπου 2-3 λεπτά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post