Μπακαλιάρος με σάλτσα από σπανάκι και λεμόνι

Μπορείτε να σερβίρετε μαζί με ψητά ντοματίνια και κολοκυθάκι.

Υλικά

  • 140 γρ. baby σπανάκι
  • 3 κ.σ. νερό
  • ½ κούπα φρέσκος μαϊντανός
  • 4 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 4 κ.γ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, σε τέταρτα
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
  • ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, τριμμένο
  • 560 γρ μπακαλίαρος, κομμένος σε 4 μερίδες
  • 1 κ.σ. λάδι από σπόρους σταφυλιού
  • ¼ κούπας ψητά αμύγδαλα, σε φέτες

Εκτέλεση

Τοποθετείστε σπανάκι και νερό σε μια κατσαρόλα. Ζεστάνετε το.

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το σπανάκι, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, ¼ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και κόκκινο πιπέρι. Πολτοποιήστε και βάλτε στην άκρη το μείγμα.

Πασπαλίστε τον μπακαλιάρο με το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι.

Ζεστάνετε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τον μπακαλιάρο, γυρνώντας τον μια φορά. Αφήστε τον μέχρι να ροδίσει, για 5 – 7 λεπτά συνολικά. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Βάλτε το σε ένα αλουμινόχαρτο για να κρατήσει θερμοκρασία.

Περιχύστε την σάλτσα που έχετε κρατήσει στο τηγάνι. Ανακατέψτε τακτικά μέχρι να έχει παχύρευστη υφή. Αυτό χρειάζεται περίπου 1 λεπτό. Περιχύστε την σάλτσα πάνω από το ψάρι και γαρνίρετε με αμύγδαλα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post