Μεσογειακός μπακαλιάρος με ψητές ντομάτες

Οι ελιές, η κάπαρή και τα ψητά ντοματίνια προσθέτουν χρώμα και γεύση σε κάθε σας μπουκιά.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 4 φρέσκα ή κατεψυγμένα (αν δεν έχετε φρέσκα) φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς το δέρμα
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τριμμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, τριμμένο
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ πάπρικα
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 3 κούπες ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ελιές Καλαμών, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.γ. κάπαρη
  • Φρέσκα φύλλα ρίγανης ή θυμαριού

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230. Αποψύξτε το ψάρι, αν είναι κατεψυγμένο. Στη συνέχεια καθαρίστε το και στεγνώστε το με πετσέτα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την ρίγανη, το θυμάρι, τον ανθό, το σκόρδο, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι. Βάλτε μισό μείγμα ρίγανης σε κάθε πλευρά του ψαριού.

Στη συνέχεια, βάλτε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώστε ένα φύλο ψησίματος. Βάλτε από πάνω το ψάρι. Προσθέστε τις ντομάτες και τα κομμάτια του σκόρδου. Ενώστε το υπόλοιπο μείγμα ρίγανης με ελαιόλαδο. Πασπαλίστε το μείγμα με το ελαιόλαδο πάνω από τις ντομάτες και ανακατέψτε. Ψήστε για 8 – 12 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να μπορεί να κοπεί με ένα πιρούνι και ανακατέψτε άλλη μια φορά τις ντομάτες. Προσθέστε ελιές και κάπαρη μέσα στο μείγμα με τις ντομάτες.

Χωρίστε το ψάρι και τα ντοματίνια σε τέσσερα πιάτα. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα από ρίγανη ή / και θυμάρι.

Πηγή: http://www.eatingwell.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post