Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτα και φρέσκα βότανα
Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Θέλει μόνο μερικά συστατικά, συγκεντρώνεται σε 25 λεπτά και είναι σίγουρα αρκετά εύκολο να το φτιάξετε και σε καθημερινή ημέρα της εβδομάδας.
Υλικά (4 μερίδες)
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 εσαλότ, σε λεπτές φέτες
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδου, σε λεπτές φέτες
- ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού, ή όσο επιθυμείτε
- 600 γρ. θρυμματισμένες ντομάτες μαζί με τα υγρά τους
- 1 κούπα νερό
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 1 κούπα μαϊντανός ή φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα για πασπάλισμα
- Ψημένο ψωμί, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το εσαλότ και το αλάτι ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ανακατέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Περιχύστε τις ντομάτες και το νερό και βράστε το μείγμα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε, ανακατεύοντας τακτικά. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι οι ντομάτες να χάσουν την έντονη γεύση τους και το υγρό να συρρικνωθεί λίγο. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 8 – 10 λεπτά.
Πασπαλίστε το ψάρι με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε στη σάλτσα, ρυθμίζοντας τη θερμότητα για να διατηρήσετε ένα απαλό σιγανό βράσιμο. Μαγειρέψτε, περιχύνοντας περιστασιακά σάλτσα πάνω από τα φιλέτα, έως ότου το ψάρι ξεφλουδίζεται εύκολα όταν το αγγίξετε. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.
Χωρίστε τα ψάρια ανάμεσα στα μπολ σερβιρίσματος και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας στην κορυφή. Τέλος, προσθέστε πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε με το ψωμί.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.purewow.com/
Leave a comment