Φιλέτο μπακαλιάρου με σπαράγγια και πατάτες

Υλικά

  • 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 3 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Ξύσμα από ½ μεσαίο λεμόνι
  • ½ κούπας ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κούπες νερό
  • 340 γρ. μικρές μωβ ή απλές πατάτες, κομμένες στην μέση ή σε τέταρτα
  • Χυμός από ½ μεσαίο λεμόνι
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα για γαρνίρισμα
  • ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, + έξτρα για γαρνίρισμα
  • 450 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκ.
  • ¼ κούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Γαρνίρετε γενναιόδωρα το ψάρι με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετείστε το ψάρι στο τηγάνι και ψήστε το για 1 λεπτό. Γυρίστε το από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα για άλλο 1 λεπτό. Μεταφέρετε το ψάρι σε μια πιατέλα και αφήστε το.

Προσθέστε σκόρδο, κάπαρη και ξύσμα λεμονιού στο τηγάνι. Ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε νερό, πατάτες, χυμό λεμονιού, ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Βράστε το μείγμα και χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές, για 10 – 12 λεπτά.

Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Πάρτε τα φιλέτα και προσθέστε τα στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι το ψάρι να είναι τρυφερό.

Στη συνέχεια, χωρίστε τα φιλέτα ψαριού σε χαμηλά μπολ και προσθέστε τις πατάτες και τα σπαράγγια. Ρίξτε τον βασιλικό στο ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και περιχύστε τον πάνω από τα ψάρια.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.thekitchn.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post