Μπακαλιάρος με αγκινάρες και αποξηραμένες ντομάτες
Μπορείτε να το σερβίρετε πράσινα λαχανικά, μακαρόνια ή κινόα. Λίγο λεμόνι δίνει υπέροχη γεύση φρεσκάδας.
Υλικά:
- 400 γρ. καρδιές από αγκινάρες, καθαρισμένες και στραγγισμένες
- ½ κούπα ψιλοκομμένες αποξηραμένες ντομάτες (χωρίς λάδι)
- 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 6 φιλέτα μπακαλιάρου
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ κ.γ. πιπέρι
- Πράσινη σαλάτα με φέτες λεμονιού, προαιρετικό
Μέθοδος
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τα 5 πρώτα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές του μπακαλιάρου με αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τον σε ένα ταψί ψησίματος μαζί με το μείγμα από αγκινάρες.
Ψήστε, χωρίς να το καλύψετε, για 15-20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να αρχίσει να κόβεται εύκολα με ένα πιρούνι. Αν επιθυμείτε, σερβίρετε με λαχανικά και φέτες λεμονιού.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment