Γαρίδες με κόλιανδρο και lime
Σερβίρετε με ρύζι, σε τάκος ή σε ως topping σε Μεξικάνικη σαλάτα.
Υλικά
- 450 γρ. μεγάλες καρίδες, καθαρισμένες (ξεφλουδισμένες)
- 1 σκελίδα σκόρδου
- ¼ κ.γ. κύμινο
- 1 πρέζα καγιέν
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό lime, + έξτρα ξύσμα από 1 lime
- ½ κούπα φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Ξεπαγώστε τις γαρίδες.
Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
Στεγνώστε τις γαρίδες με χαρτί. Σε ένα μεσαίο μπολ, ενώστε γαρίδες, σκόρδο, κύμινο, πιπέρι καγιέν και αλάτι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τις γαρίδες για 1 – 2 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά.
Πασπαλίστε με λίγο χυμό lime, ξύσμα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment