Ρεβυθάδα με κριθαράκι
Υλικά
- 450 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα
- 2 κούπες σπανάκι
- 3 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 1 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. σκόνη κουρκουμά
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 αυγά
- 10 κούπες ζωμό λαχανικών
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κούπα κριθαράκι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθό αλατιού
Εκτέλεση
σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3’ περίπου, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα καρότα και το σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5’ ακόμα.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια και το ζωμό και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει βράση, και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι al dente, ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην μας κολλήσει.
Όσο μαγειρέυεται το κριθαράκι, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το χυμό. Με μια κουτάλα, παίρνουμε λίγο από το ζουμί της σούπας και ενώ ανακατεύουμε τα αυγά το προσθέτουμε στο μπολ σιγά σιγά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα μια φορά.
Όταν είνα έτοιμο το κριθαράκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και ενώ με το ένα χέρι ανακατεύουμε τη σούπα, με το άλλο προσθέτουμε το αυγολέμονό μας σιγά σιγά.
Βάζουμε τη σούπα για λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε για 1-2’.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.
Leave a comment