Σούπα βελουτέ με σέλερυ
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σέλερυ, ψιλκομμένο
- 1 πατάτα, ψιλοκομμένη
- ¼ γάλα αμυγδάλου
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού
- φρέσκο μαιντανό, ψιλοκομμένο
- φρέσκο άνηθο, ψιλκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεστάινουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ και λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 4’.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πατάτα, μια κουταλιά από τον ζωμό και ανακατεύουμε για 2-3’. Ύστερα, προσθέτουμε όλο το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25’.
Όταν η πατάτα έχει μαλακώσει, τραβάμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός (μπίμερ), πολτοποιούμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρευστη σούπα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε, το γάλα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την σύσταση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.
Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και λίγο ανθό αλατιού και σερβίρουμε.
Leave a comment