Καρότα και ρεβίθια στο φούρνο με κύμινο
Αυτό το γεύμα ανήκει στην ίδια κατηγορία: κόψτε και ανακατέψτε. Στη συνέχεια βάλτε στο φούρνο και το φαγητό σας είναι σχεδόν έτοιμο.
Υλικά
- 3 καρότα σε λεπτές φέτες 1 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 κούπα ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- ¼ κούπας ξανθές σταφίδες
- 1 κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1/3 κούπας ζωμός λαχανικών
- 2 κούπες μαγειρεμένα σιτηρά (καστανό ρύζι, κεχρί κλπ)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Σε ένα ταψί ενώστε τα καρότα, το σκόρδο, τα ρεβίθια, τις σταφίδες, το κύμινο, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Απλώστε σε μια μονή στρώση. Προσθέστε ζωμό λαχανικών και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε τα καρότα για 30 λεπτά, χωρίς κάλυμμα, και συνέχεια ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε πάνω σε μαγειρεμένα σιτηρά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment