Λαχανόρυζο με κρόκο Κοζάνης

Λαχανόρυζο με κρόκο Κοζάνης

Υλικά

  • 1 λάχανο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • ½ πράσο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φακελάκι κρόκο κοζάνης
  • 20 γρ. πελτέ τομάτας
  • 2 ώριμες τομάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • λίγο φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 350 γρ. νερό
  • 50 γρ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, άνθος αλατιού
  • χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Αρχικά, περνάμε τις τομάτες από το μπλέντερ.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.

Σοτάρουμε το ξηρό κρεμμύδι και τα καρότα για 2’. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’ ακόμα, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες τομάτες και τον πελτέ και ανακατεύουμε για άλλο 1’.

Προσθέτουμε το λάχανο και το ρύζι και τα σοτάρουμε κι αυτά για 2’.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό λεμονιού και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε και το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για περίπου 20’, σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Μόλις το λαχανόρυζο είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τον κρόκο Κοζάνης, τον άνηθο, το μαϊντανό και το μάραθο και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού και σερβίρουμε.

 

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published