Μπρουσκέτες σολομού
Είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο και αποτελεί μια ευχάριστη εναλλαγή στα συνηθισμένα πιάτα!
Υλικά:
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- Ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 κούπες ντοματίνια
- Χυμός από ½ λεμόνι
- ¼ κούπες ψιλοκομμένος βασιλικός
- Φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
- Ξύδι βαλσάμικο και λίγο μέλι για το γαρνίρισμα
Μέθοδος:
Μαρινάρετε τον σολομό με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε πάνω τον σολομό ώστε να ψηθεί από τις δύο πλευρές και να αποκτήσει ένα βαθύ χρυσό χρώμα. Αυτό γίνεται για περίπου 6 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε την πλευρά και αφήστε τον μέχρι να γίνει πιο τραγανός.
Μεταφέρετέ τον σε ένα πιάτο. Στο τηγάνι, βάλτε τώρα λίγο σκόρδο και κρεμμύδια. Μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να είναι μαλακό. Προσθέστε και τις ντομάτες και βάλτε επίσης λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε καθώς μαγειρεύετε. Αφαιρέστε το από τη φωτία και προσθέστε λεμόνι και ελαιόλαδο.
Σερβίρετε τον σολομό με το μείγμα ντομάτας από πάνω. Γαρνίρετε με βασιλικό και παρμεζάνα και πασπαλίστε το μείγμα από το βαλσάμικο και το μέλι!
Συνταγή: https://www.delish.com
Leave a comment