#BLW - Ζυμαρικά με γλυκοπατάτα
Υλικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά (της αρεσκείας μας)
- 2 γλυκοπατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ κούπα γάλα αμυγδάλου
- ½ κούπα coconut milk
- 3 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. κύμινο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς oC.
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Έπειτα, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε να ψηθούν για 25 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες οι γλυκοπατάτες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Μεταφέρουμε τη σος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 3’ και προσθέτουμε και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και τραβάμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε!
Στο πιάτο των ενηλίκων μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί.
*Η συνταγή είναι κατάλληλη για παιδιά 6μηνών+.
Leave a comment