#BLW - Κινέζικο ρύζι με τόφου
Υλικά
- 350 γρ. τόφου
- 2 κ.σ. κουρκουμά
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κ.σ. σόγια σος
- 1 κούπα μαύρο ρύζι
- 1 μικρό κερμμύδι, ψιλοκομμμένο
- 2 σέλερυ, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.
Θρυματίζουμε το τόφου σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, τον κουρκουμά, 2 κ.σ. σόγια και λίγο νερό (περίπου 2 κ.σ.), και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 3’, ύστερα, προσθέτουμε το σέλερυ, την πιπεριά και το καρότο και μαγειρεύουμε για περίπου 7’, μέχρι να μαλακώσουν.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το μαγειρεμένο ρύζι και το τόφου και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2’ χωρίς να ανακατεύουμε, ώστε να κάνει μια μικρή κρούστα στο κάτω μέρος. Επαναλαμβάνουμε μερικές φορές ακόμα, μέχρι να μαγειρευτούν καλά όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους.
*Η συνταγή είναι κατάλληλη για παιδιά 6μηνών+.
Leave a comment