#BLW - Μπιφτέκια με σολομό και γλυκοπατάτα
Υλικά (2 μερίδες, ένας ενήλικας και ένα παιδί)
- 350 γρ. σολομό, χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κυβάκια
- 1 γλυκοπατάτα, βρασμένη
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κρεμμυδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. τζίντζερ, πολτοποιημένο
- 1 ¼ κούπας βρώμη
- 2 κούπες σπανάκι, ψιλοκομμένο
- χυμό από ½ λάιμ
- λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε για περίπου 3’ και προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύοντας για 2’ ακόμα.
Προσθέτουμε σε ένα μίξερ, ή ένα μπλέντερ όλα τα υλικά, τα ωμά, τη γλυκοπατάτα και τα υλικά από το τηγάνι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε (θα πρέπει να προσέξουμε να είναι ομποιόμορφα για να ψηθούνε σωστά) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15-20’ και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι αν θέλουμε.
*Η συνταγή είναι κατάλληλη για παιδιά 6μηνών+, ακολουθώντας πάντα το πρωτόκολλο αλλεργιογόνων τροφών.
Leave a comment