arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

#BLW - Μπιφτέκια με σολομό και γλυκοπατάτα

#BLW - Μπιφτέκια με σολομό και γλυκοπατάτα

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

#BLW - Μπιφτέκια με σολομό και γλυκοπατάτα

#BLW - Μπιφτέκια με σολομό και γλυκοπατάτα

Υλικά (2 μερίδες, ένας ενήλικας και ένα παιδί)

  • 350 γρ. σολομό, χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 γλυκοπατάτα, βρασμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμυδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. τζίντζερ, πολτοποιημένο
  • 1 ¼ κούπας βρώμη
  • 2 κούπες σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • χυμό από ½ λάιμ
  • λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε για περίπου 3’ και προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύοντας για 2’ ακόμα.

Προσθέτουμε σε ένα μίξερ, ή ένα μπλέντερ όλα τα υλικά, τα ωμά, τη γλυκοπατάτα και τα υλικά από το τηγάνι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε (θα πρέπει να προσέξουμε να είναι ομποιόμορφα για να ψηθούνε σωστά) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15-20’ και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι αν θέλουμε.

 

*Η συνταγή είναι κατάλληλη για παιδιά 6μηνών+, ακολουθώντας πάντα το πρωτόκολλο αλλεργιογόνων τροφών.

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.