Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 300 γρ. βρασμένα παντζάρια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. φέτα
- 20 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- χυμό από ½ λάιμ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Μαγειρέυουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τη συσκευασία και κρατάμε ¼ κούπας νερό.
Όσο μαγειρεύονται τα ζυμαρικά μας, φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το χυμό και ανακατεύουμε.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα παντζαριού και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε το μείγμα με τη φέτα και τα μυρωδικά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment