Βάση για Pizza από Κουνουπίδι
Υλικά (για 2 πίτσες, μετρίου μεγέθους)
- 500 γρ. κουνουπίδι (τα μπουκετάκια)
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ φλυτζάνι cottage cheese
- 2 κ.σ. αλέυρι, χωρίς γλουτένη
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- υλικά της αρεσκείας σας, για την πίτσα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ωμά μπουκετάκια από το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε, μέχρι το κουνουπίδι να μοιάζει με ρύζι. Το ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία, για 10-15΄. Αφήνουμε να κρυώσει, επίσης για 10-15’.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Μεταφέρουμε το κουνουπίδι σε μια στεγνή, καθαρή πετσέτα κουζίνας και το στίβουμε δυνατά, για να βγουν όλα τα υγρά του.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κουνουπίδι, το αυγό, το cottage, την παρμεζάνα, το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να γίνουν μαλακή ζύμη. Τη μεταφέρουμε στο ταψί και πιέζουμε, σχηματίζοντας έναν κύκλο, μεδιάμετρο περίπου 25 εκ. και πάχος ½ εκατοστό.
Τη βάζουμε στο φούρνο, για περίπου 20’, μέχρι να ψηθούν καλά οι άκρες και να ροδίσει.
Την αφαιρούμε από το φούρνο , απλώνουμε τη σάλτσα τομάτας, τυρί και ό,τι υλικά έχουμε επιλέξει και ψήνουμε ξανά την πίτσα για 5’, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment