Ψητό χαλούμι και μελιτζάνες

Το χαλούμι και η μελιτζάνα δένουν γευστικά υπέροχα ενώ ταυτόχρονα, το γεύμα αποτελεί μια υγιεινή επιλογή.

Υλικά

Μέθοδος

Ξεπλύνετε το χαλούμι και στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα. Κόψτε σε φέτες το χαλούμι και την μελιτζάνα ώστε να βγουν 12 κομμάτια.

Προθερμάνετε το grill σε υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε τις πιπεριές με τη φλούδα προς τα πάνω σε ένα ταψί. Ψήστε στο grill για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν σωστό χρώμα. Βγάλτε τις από το φούρνο και αφήστε τις στην άκρη. Στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις στην μέση κατά μήκος.

Ταυτόχρονα, ενώστε το ξύδι, τις ελιές, την ρίγανη και τα 80 ml του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου σε ένα μικρό δοχείο. Επικαλύψτε με ανθό αλατιού και πιπέρι.

Ζεστάνετε μισό από το υπολειπόμενο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια μελιτζάνας. Αφήστε τα εκεί για 3 λεπτά / πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα όπου πάνω θα έχετε βάλει χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει. Κάντε το ίδιο με την το υπόλοιπο λάδι και κομμάτια μελιτζάνα.

Βάλτε ελαιόλαδο στο barbeque. Βάλτε την θερμοκρασία υψηλά. Προσθέστε το χαλούμι και ψήστε για 1-2 / πλευρά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι μελιτζάνας σε κάθε πιάτο σερβιρίσματος. Μετά χωρίστε το χαλούμι, την πιπεριά και την ρόκα σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας. Καλύψτε με τα υπόλοιπα κομμάτια μελιτζάνας και γαρνίρετε με το dressing που έχετε ετοιμάσει. Το “sandwich” είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση.

Συνταγή: https://www.taste.com.au/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post