Ψητός σολομός με λεμόνι και σκόρδο

Είναι τρυφερός και τραγανός. Το καλύτερο όμως με αυτήν την συνταγή είναι πως είναι κατάλληλη και για τους λιγότερο έμπειρους μάγειρες.

Υλικά:

Για τον σολομό:

Για τη σως με λεμόνι και σκόρδο:

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. ξηρήρίγανη
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

 

Μέθοδος:

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Φτιάξτε τη σως. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

Ετοιμάστε ένα φύλλο ψησίματος, αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να τυλίξει το ψάρι. Βουρτσίστε το με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Τώρα στεγνώστε τον σολομό και γαρνίρετε και τις δύο πλευρές με ανθό αλατιού. Τοποθετείστε τον στο φύλλο ψησίματος. Γαρνίρετε με τη σως και σιγουρευτείτε ότι έχει απλωθεί ομοιόμορφα.

Τυλίξτε τον σολομό. Ψήστε για 15 – 20 λεπτά μέχρι να είναι σχεδόν μαγειρεμένος (ο χρόνος μαγειρέματος επηρεάζεται από το πόσο παχύ είναι το ψάρι. Αν είναι λεπτό, τότε χρειάζονται λίγο λεπτά).

Προσεκτικά, αφαιρέστε τον από τον φούρνο και ξετυλίξτε. Βάλτε το κάτω από το broiler για 3 λεπτά περίπου. Προσέξτε καθώς το έχετε στο broiler για να μην καεί το ψάρι και το σκόρδο.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post