Ψητός σολομός με σουσάμι και τζίντζερ σε λαδόκολλά
Ένα πλήρες γεύμα που ετοιμάζεται σε μόλις 30 λεπτά.
Υλικά (4 μερίδες)
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σόγια σως
- 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
- 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα οριζόντια και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στην μέση και μετά σε φέτες
- 1 λεμόνι, σε τέσσερα κομμάτια
- 4 φιλέτα σολομού, χωρίς το δέρμα
- 4 κ.γ. σουσάμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνου στους 175 C. Στη συνέχεια προετοιμάστε 4 κομμάτια λαδόκολλας. Λυγίστε τα ώστε να έχουν το κατάλληλο σχήμα.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το ελαιόλαδο με τη σόγια σως, το τζίντζερ, τη σκόνη σκόρδου, το μέλι και το κόκκινο πιπέρι.
Χτίστε τα πουγκιά από λαδόκολλα, ένα τη φορά. Στην μια πλευρά της λαδόκολλας βάλτε το ¼ από τα κολοκυθάκια σε μια ίσια στρώση και στη συνέχεια προσθέστε το ¼ από το κόκκινο κρεμμύδι. Στύψτε μια γενναιόδωρη δόση λεμονιού πάνω από τα λαχανικά.
Τοποθετείστε τον σολομό πάνω από τα λαχανικά. Βουρτσίστε τον σολομό με το μείγμα σόγιας και γαρνίρετε με 1 κ.γ. σπόρους σουσαμιού.
Τυλίξτε τα πουγκιά σολομού καλά. Επαναλάβετε και με τις υπόλοιπες λαδόκολλες.
Μεταφέρετε τα πουγκάκια σε ένα ταψί και ψήστε μέχρι ο σολομός να είναι καλά μαγειρεμένος, για περίπου 16 – 18 λεπτά.
Για το σερβίρισμα, αφαιρέστε το ψάρι και τα λαχανικά και τοποθετείστε τα στο πιάτο ή κόψτε την κορυφή της λαδόκολλας και σερβίρετε σε μορφή πουγκιού. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.purewow.com/
Leave a comment