Ψητός σολομός με κόλιανδρο και lime

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3, είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και είναι γεμάτος από βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Η σχάρα είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος του σολομού, καθώς δεν απαιτεί πολύ λίπος όπως πολύ βούτυρο.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • Ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. βούτυρο με μειωμένα λιπαρά
  • ½ κούπα χυμό lime
  • ¼ κούπα βιολογικό μέλι ελάτου
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

 

Μέθοδος:

Βάλτε στον σολομό αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το γκριλ και βάλτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για 8 λεπτά και μετά αλλάξτε πλευρά και μαγειρέψτε για ακόμα 6 λεπτά. Αφήστε το για 5 λεπτά.

Ταυτόχρονα, φτιάξτε την σάλτσα. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βάλτε σε μεσαία φωτιά βούτυρο, χυμό lime, μέλι και σκόρδο. Ανακατέψτε τα μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν. Κλείστε την θερμότητα και προσθέστε κόλιανδρο.

Βάλτε την σάλτσα πάνω στο σολομό και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.delish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post