Ψητός σολομός με κρούστα από παρμεζάνα και μαϊντανό
Ετοιμάζεται γρήγορα και αποτελεί ένα υγιεινό γεύμα.
Υλικά:
- 6 x 150 γρ. φιλέτα σολομού
- Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- Μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- ½ λεμόνι, μόνο τριμμένη φλούδα
- 25 γρ. φρέσκη τριμμένη φρυγανιά
- 25 γρ. παρμεζάνα
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (+έξτρα για γαρνίρισμα)
- Πάπρικα
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε τις δύο πλευρές των φιλέτων σολομού και τοποθετήστε το σε ένα λαδωμένο φύλλο ψησίματος.
Ενώστε το τυρί κρέμα με το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι.
Χωρίστε το μείγμα σε έξι μερίδες και απλώστε την κάθε μια πάνω από κάθε φιλέτο σολομού.
Ανακατέψτε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το μαϊντανό σε ένα μικρό μπολ και γαρνίρετε.
Πασπαλίστε πάνω από το μίγμα τυριού, την πάπρικα.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνταγή: https://www.bbc.co.uk/
Leave a comment