Ψητός σολομός με βότανα
Ο ψητός σολομός μπαίνει στο φούρνο για 20 λεπτά και μπορεί να σερβιριστεί μαζί με πιλάφι ή λαχανικά.
Υλικά
- 1 φιλέτο σολομού, φρέσκος ή κατεψυγμένος
- 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι, τριμμένο
- ½ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Ξεπαγώστε τον σολομό, αν είναι παγωμένος. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Απλώστε ένα αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Τοποθετείστε τον σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω. Πασπαλίστε με σχοινόπρασο, θυμάρι, πιπέρι και αλάτι. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.
Καλύψτε τον σολομό με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το κάλυμμα και ψήστε για 20 – 25 λεπτά περισσότερo ή μέχρι ο σολομός να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι. Σερβίρετε άμεσα.
Leave a comment