Ψητό ψάρι με ντομάτα και βασιλικό
Τα υπόλοιπα συστατικά είναι υλικά που το πιο πιθανό είναι να τα έχετε ήδη εύκαιρα.
Υλικά
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 225 γρ. φιλέτο μπακαλιάρος
- ¼ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- 1/8 κ.γ. ανθός αλατιού
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- 2 ντομάτες, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.γ. παρμεζάνα, τριμμένη
Μέθοδος
Σε ένα ρηχό μπολ, ενώστε το χυμό λεμονιού και το λάδι. Προσθέστε τα φιλέτα ψαριού και ανακατέψτε. Τοποθετείστε τα σε ένα ταψί ψησίματος και γαρνίρετε με βασιλικό, ανθό αλατιού και πιπέρι. Τοποθετείστε τις ντομάτες στην κορυφή. Πασπαλίστε λίγο τυρί και ό, τι έχει μείνει από τα υπόλοιπα toppings.
Καλύψτε και ψήστε στους 204 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζεται εύκολα με ένα πιρούνι.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment