Ψητό ψάρι με πατάτες και μανιτάρια στο φούρνο
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπακαλιάρο, σφυρίδα ή άλλο λευκό ψάρι της αρεσκείας σας.
Υλικά
- 450 γρ. πατάτες, σε κύβους
- 450 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και σε φέτες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και σε φέτες
- 400 γρ. ψάρι, κομμένο σε 4 μερίδες
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. μείγμα από βότανα
- 4 ματσάκια φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 225 βαθμούς C.
Ανακατέψτε τις πατάτες, τα μανιτάρια, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε σε ένα ταψί. Ψήστε μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά, για 30 – 40 λεπτά.
Ανακατέψτε τα λαχανικά και προσθέστε το σκόρδο. Στη συνέχεια τοποθετείστε το ψάρι και πασπαλίστε από πάνω χυμό λεμονιού και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με το μείγμα από βότανα. Ψήστε μέχρι το ψάρι να είναι έτοιμο και να μπορεί να ξεφλουδιστεί με ένα πιρούνι, για 10 – 15 λεπτά. Γαρνίρετε με θυμάρι, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment