Ψητός μπακαλιάρος στον φούρνο
Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- Ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κούπα ντοματίνια
- 1 λεμόνι, σε φέτες + έξτρα για γαρνίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες αλλά όχι ξεφλουδισμένες
- 2 κλωνάρια θυμαριού
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C. Στεγνώστε τα φιλέτα ψαριού με χαρτί κουζίνας. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Ενώστε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και το θυμάρι σε ένα ταψί. Ανακατέψτε με το ψάρι και απλώστε σε μια ίσια στρώση.
Ψήστε μέχρι το ψάρι να είναι έτοιμο και να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, σύνολο για 15 – 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι.
Γαρνίρετε με μαϊντανό, χυμό λεμονιού και τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.delish.com/
Leave a comment