Σολομός με avocado και lime
Υλικά
Για μια μερίδα
- 170 γρ. σολομός χωρίς δέρμα
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για τη γεύση
- Ανθός αλατιού, για τη γεύση
- Πιπέρι, για τη γεύση
- ½ κ.γ. πάπρικα
Topping avocado
- 1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
- ¼ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού, για τη γεύση
- Πιπέρι, για τη γεύση
- 1 κ.σ. χυμός lime
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 ˚C. Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Πάνω στην λαδόκολλα, αλείψτε τον σολομό με το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Ψήστε για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί.
Για το αβοκάντο topping: Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε απαλά το αβοκάντο, το κόκκινο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό από lime. Μην τα ανακατέψετε πάρα πολύ και σπάσετε το αβοκάντο.
Με ένα κουτάλι βάλτε το μείγμα αβοκάντο πάνω από τον σολομό ως γαρνίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://tasty.co/
Leave a comment