arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Σπαράγγια με σολομό

Σπαράγγια με σολομό

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Σπαράγγια με σολομό

Σπαράγγια με σολομό

Υλικά

  • 500 γρ. σπαράγγια πράσινα, φρέσκα (ακόμα καλύτερα, άγρια)
  • 4 φιλέτα φρέσκου σολομού (με το δέρμα του)
  • 4 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 λεμόνι σε φέτες + χυμό 1 λεμονιού
  • πιπέρι, ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Προσθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, πετάμε τις σκηρές άκρες και πλένουμε καλά τις τρυφερές άκρες, με προσοχή μην τις σπάσουμε.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι το σολομό.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλείφουμε με το μείγμα τις επιφάνεις των φιλέτων.

Χωρίζουμε τα σπαράγγια σε 4 ίσα ματσάκια και, μαζί με τα φιλέτα σολομού, φτιάχνουμε, με λαδόκολλα, 4 ίδια “πακετάκια”. Πριν τα κλείσουμε, ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC και τα ψήνουμε, στον αέρα, για 15’.

Τα ανοίγουμε, γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ και τα ψήνουμεγια άλλα 5’, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.

Τα στολίζουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

 

Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.