Σπαράγγια με σολομό
Υλικά
- 500 γρ. σπαράγγια πράσινα, φρέσκα (ακόμα καλύτερα, άγρια)
- 4 φιλέτα φρέσκου σολομού (με το δέρμα του)
- 4 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- θυμάρι φρέσκο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 λεμόνι σε φέτες + χυμό 1 λεμονιού
- πιπέρι, ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Προσθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, πετάμε τις σκηρές άκρες και πλένουμε καλά τις τρυφερές άκρες, με προσοχή μην τις σπάσουμε.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι το σολομό.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλείφουμε με το μείγμα τις επιφάνεις των φιλέτων.
Χωρίζουμε τα σπαράγγια σε 4 ίσα ματσάκια και, μαζί με τα φιλέτα σολομού, φτιάχνουμε, με λαδόκολλα, 4 ίδια “πακετάκια”. Πριν τα κλείσουμε, ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC και τα ψήνουμε, στον αέρα, για 15’.
Τα ανοίγουμε, γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ και τα ψήνουμεγια άλλα 5’, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.
Τα στολίζουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment