Ελληνική πίτσα με ψητά λαχανικά

Ελληνική πίτσα με ψητά λαχανικά

Υλικά:

  • 6 μικρές πίτες ολικής άλεσης
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη
  • 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (+ έξτρα για γαρνίρισμα)
  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • Φέτα (προαιρετική)

 

Μέθοδος:

Προθερμάινετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Στη συνέχεια κόβετε το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε λίγο ανθό αλατιού από πάνω.

Βάλτε μαζί 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίγανη και ενώστε τα με τα χέρια σας.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ βάλτε τα ντοματίνια μαζί με 1 κ.σ. ελαιόαδο και ενώστε τα απαλά ώστε οι ντομάτες να έχουν καλυφθεί.

Απλώστε το μείγμα με το κολοκυθάκι στο ταψί και αφήστε λίγο χώρο για τις ντομάτες. Τοποθετήστε τις σε άλλο σημείο στο ταψί.

Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.

Την ίδια ώρα, τοποθετείστε σάλτσα ντομάτας μαζί με 3-4 κ.σ. νερό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη και αλείψτε με αυτό τις πιτούλες.

Τοποθετείστε τις πίτες πάνω στο ταψί και μετά προσθέστε το μείγμα με το κολοκυθάκι και από πάνω τα ντοματίνια. Πασπαλίστε κάθε πίτα με ¼ κ.γ. ελαιόλαδο.

Σε αυτό το σημείο, αν το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα.

Βάλτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά. Μπορείτε να σερβίρετε όπως είναι ή να τις κόψετε σε φέτες!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.olivetomato.com


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published