Ψητός σολομός με σάλτσα ντομάτας και αβοκάντο

Βεβαιωθείτε ότι οι σχάρες σας είναι πολύ καθαρές και ότι έχουν προθερμαθεί για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Υλικά

  • 2 κούπες αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κούπα ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος κόλιανδρος
  • ½ κ.γ. ψιλοκομμένη πιπεριά σεράνο
  • 1 ½ κ.σ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 κ.γ. χυμός φρέσκου lime
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολωμού, με το δέρμα πάνω

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτία (περίπου 230 βαθμούς). Συνδυάστε το αβοκάντο, τα ντοματίνια, τον κόλιανδρο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα μεσαίο μπολ. Ενώστε μαζί τον χυμό lime, το ¼ του ανθού αλατιού και το ¼ του πιπεριού σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε το πάνω από το μείγμα με το αβοκάντο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, πάρτε με μια βούρτσα το ελαιόλαδο και αλοίψτε τις δύο πλευρές του σολομού. Γαρνίρετε με το υπόλοιπο ¾ του αλατιού και το υπόλοιπο πιπέρι.

Μετά, βάλτε τον σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω, στο γκριλ. Μαγειρέψτε και γυρίστε τον μια φορά μέχρι να είναι έτοιμος μαγειρεμένος.

Σερβίρετε τον σολομό και περιχύστε από πάνω του την σάλτσα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.cookinglight.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post