Ομελέτα με πατάτες και λαχανικά

Ομελέτα με πατάτες και λαχανικά

Δοκιμάστε τη συνταγή με ό,τι λαχανικά έχετε στο σπίτι - θα βγει το ίδιο νόστιμη!

Υλικά

  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα μαγειρεμένο λάχανο
  • 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κούπα βρασμένες πατάτες, σχεδόν λιωμένες
  • ½ κούπα καρότα τριμμένα, μαγειρεμένα ή ωμά
  • μυρωδικά όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 6 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι*, ανθός αλατιού*

*αν τα λαχανικά μας είναι ήδη μαγειρεμένα, μπορεί να έχουνε ήδη πιπέρι και αλάτι γι αυτό ίσως να μην χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου.

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ.ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα.

τραβάμε για λίγο το τηγάνι από τη φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με λίγο πιπέρι και τα προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα μαγειρεμένα υλικά και τα μυρωδικά στο τηγάνι, προθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και απλώνουμε με ένα κουτάλι τα υλικά ώστε να καλύπτουν την επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνουμε να μαγειρευτεί χωρις να ανακατεύουμε για 5’  περίπου. Αν τα λαχανικά μας δεν ήταν μαγειρεμένα από πριν, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε παραπάνω λεπτά. Οι πατάτες όμως θα πρεέπι να είναι βρασμένες και σχεδόν λιωμένες.

Μετά παίρνουμε ένα πιάτο, το βάζουμε πάνω στο τηγάνι σαν καπάκι και γυρνάμε το τηγάνι ώστε η φριτάτα να είναι στο πιάτο. Ύστερα ξαναβάζουμε το φαγητό στο τηγάνι από την άλλη μεριά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα.  

Μπορούμε αν θέλουμε να μαγειρέψουμε ένα αυγό ποσέ ή μάτι και να τα σερβίρουμε μαζί. Επίσης, μπορούμε να σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.

 


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published