Ομελέτα με καπνιστό σολομό
Υλικά
- 8 μεσαία ντοματίνια, κομμένα
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 35 γρ. καπνιστός σολομός καλά κομμένος
- 1 κ.σ. βολβοί
- 25 γρ. φρέσκα νεροκάρδαμα
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Πασπαλίστε τις ντομάτες με πιπέρι. Ρίξτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεστάνετε σε μεσαία θερμοκρασία. Στη συνέχεια, ρίξτε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά προσέξτε να μην χαλάσετε τις ντομάτες.
- Ταυτόχρονα, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με λίγο πιπέρι. Βάλτε μέσα τον σολομό, τους βολβούς και ρίξτε τα σε μια κατσαρόλα.
- Μαγειρέψτε απαλά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας αργά, μέχρι να μαλακώσουν τα αυγά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Σερβίρετε τις ντομάτες σε δύο πιάτα και μοιράστε τα αυγά μαζί με τα νεροκάρδαμα!
Σερβίρετε με φρέσκα νεροκάρδαμα και ντοματίνια για ένα γεμάτο πρωινό.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.bbc.co.uk
Leave a comment