Υγιεινά pancakes με μπανάνα και βρώμη

Και ποιος είπε ότι όταν προσέχουμε την διατροφή μας, δεν μπορούμε να τρώμε λιχουδιές; Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τους μύθους και να φάμε νόστιμα pancakes τόσο υγιεινά και θρεπτικά που δεν θα το πιστεύετε!

Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κλασικά pancakes που όλοι ξέρουμε. Έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες, καθόλου βούτυρο και επεξεργασμένη ζάχαρη και είναι τόσο νόστιμα που τρώγονται και σκέτα.. (καλά εντάξει, όλο και κάτι θα προσθέσουμε από πάνω).

Είναι η καλύτερη ιδέα για ένα νόστιμο πρωινό που μπορείτε να φτιάξετε για τους φίλους σας ή την οικογένειά σας. Θα τα λατρέψουν!

Και ναι..!! τα τρώμε χωρίς καμία τύψη.


Βασική Συνταγή για τη ζύμη των pancakes

  • 2/3 της κούπας αλεύρι βρώμης (απλά αλέστε το κουάκερ σας)
  • 2 μέτριες μπανάνες πολύ πολύ ώριμες (σχεδόν μαύρες)
  • 2 αυγά
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γλυκού κανέλλα
  • 1 κ.γλυκού baking powder
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Λιώστε τις μπανάνες με ένα πηρούνι σε ένα μπωλ.
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αναμείξτε. Αν σας βγει πολύ σφιχτό το μίγμα σας, προσθέστε λίγο γάλα αμυγδάλου ή λίγο γιαούρτι, αν και ίσως να μην χρειαστεί.
  3. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (στο οποίο θα έχετε αλείψει ελάχιστο ελαιόλαδο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέστε λίγη από τη ζύμη στο τηγάνι και αφήστε τη για 2 περίπου λεπτά προτού τη γυρίσετε από την άλλη μεριά. (Προσοχή. Ίσως χρειαστεί να μειώσετε την ένταση της φωτιάς όταν βάλετε το μίγμα στο τηγάνι, για να ψηθεί ομοιόμορφα).
  5. Γυρίστε προσεκτικά από την άλλη μεριά και αφήστε για άλλα 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  6. Σε ότι αφορά τα toppings μπορείτε απλά να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει. Εγώ χρησιμοποίησα για γαρνίρισμα βιολογικό μέλι ελάτου και το επάλειμμα με πορτοκάλι και superfoods χωρίς ζάχαρη που λάτρεψα.

Από πάνω προσθέστε φρέσκα φρούτα εποχής που σας αρέσουν.


Είναι πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους και γίνονται με υλικά που λίγο-πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Το καλύτερο όμως είναι ότι πέρα από νόστιμα, τα pancakes από βρώμη και μπανάνα είναι πολύ θρεπτικά και υγιεινά. Μας εφοδιάζουν με σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και μία γερή δόση πρωτείνης, με πολύ λιγότερες θερμίδες από την κλασική συνταγή.


Δοκιμάστε τα το συντομότερο δυνατό!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post