Ομελέτα με σπανάκι και λιαστές τομάτες

 Υλικά

  • 6 αυγά
  • ¼ φλυτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (ή vegan)
  • 1 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι baby σπανάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ φλυτζάνι φέτα, τριμμένη
  • ½ φλυτζάνι λιαστές ντομάτες, κομμένες
  • ¼ φλυτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, όταν αυτό ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 3’, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρέυουμε μέχρι να μαραθεί για περίπου άλλα 3’.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι με τα λαχανικά και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τη μισή φέτα. Μεταφέρουμε το τηγάνι όπως είναι στο φούρνο μέχρι να ψηθεί η ομελέτα, για περίπου 12’.

Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, προθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.

Η ομελέτα μας, είναι έτοιμη για σερβίρισμα!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post