arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΠΡΩΙΝΑ

Ομελέτα με σπανάκι και λιαστές τομάτες


Αυτή η ομελέτα είναι το τέλειο late πρωινό που δεν ήξερες πως χρειάζεσαι!
Ομελέτα με σπανάκι και λιαστές τομάτες

ΠΡΩΙΝΑ

Ομελέτα με σπανάκι και λιαστές τομάτες


Ομελέτα με σπανάκι και λιαστές τομάτες

 Υλικά

  • 6 αυγά
  • ¼ φλυτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (ή vegan)
  • 1 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι baby σπανάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ φλυτζάνι φέτα, τριμμένη
  • ½ φλυτζάνι λιαστές ντομάτες, κομμένες
  • ¼ φλυτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, όταν αυτό ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 3’, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρέυουμε μέχρι να μαραθεί για περίπου άλλα 3’.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι με τα λαχανικά και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τη μισή φέτα. Μεταφέρουμε το τηγάνι όπως είναι στο φούρνο μέχρι να ψηθεί η ομελέτα, για περίπου 12’.

Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, προθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.

Η ομελέτα μας, είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.