Εναλλακτική ελληνική σαλάτα με αυγά

Σε αντίθεση με την κλασική σαλάτα, αυτή έχει ρύζι και αυγό. Ένα υπέροχο πρωινό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε και ως κυρίως.

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 2 κούπες ρύζι μακρύκοκκο, μαγειρεμένο
  • ½ κούπας καρύδια, θρυμματισμένα
  • Ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 1 μεσαίο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για πασπάλισμα
  • 3 κ.σ. τυρί φέτα, τριμμένο
  • 2 αυγά, τηγανιτά
  • Σπασμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε το ρύζι και τα καρύδια. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι για τη γεύση και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τις ντομάτες, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και την φέτα. Ανακατέψτε απαλά μαζί.

Για να σερβίρετε βάλτε σε δύο πιάτα το μείγμα ρυζιού. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υλικά της σαλάτας και γαρνίρετε με τηγανιτό αυγό. Προσθέστε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post