Εύκολη σπιτική granola με αμύγδαλα και σιρόπι σφενδάμου
Την ψήνετε στο φούρνο και την απολαμβάνετε για πρωινό.
Υλικά:
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 750 γρ. βρώμη
- 50 γρ. κολοκυθόσπορος
- 2 κ.σ. κανέλα
- 150 ml σιρόπι σφενδάμου
- 100 ml λάδι καρύδας
- 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 50 – 100 γρ. σταφίδες
Μέθοδος:
Σπάστε λίγο τα αμύγδαλα, αν το επιθυμείτε. Διαφορετικά, αφήστε τα ολόκληρα.
Προσθέστε όλα τα αποξηραμένα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί και ανακατέψτε τα πρόχειρα.
Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Μπορείτε να το κάνετε είτε με το κουτάλι, είτε με το χέρι σας.
Προθερμαίνετε τον φούρνο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Καθώς ψήνονται, ανακατέψτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα κουτάλι.
Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Προσθέστε και μια μεγάλη χούφτα σταφίδες και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.kindearth.net/
Leave a comment