Κρεμώδης chia pudding
Αυτή η συνταγή είναι μια πιο υγιεινή εκδοχή της παραδοσιακής πουτίγκας.
Συστατικά για 3 – 4 μικρές μερίδες
Πουτίγκα σπόρων Chia
- 1 ½ κούπα νερό
- ¼ της κούπας σπόρους chia
- 6 μεγάλοι χουρμάδες
- ⅔ της κούπας ξηροί καρποί (εάν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ισχύος, πιθανότατα θα πρέπει να μουλιάσουν σε νερό για 2 έως 4 ώρες και στη συνέχεια να στραγγιστούν)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ανθός αλατιού
Προαιρετικά toppings
Φρέσκα φρούτα: μούρα, μπανάνες σε φέτες, ψιλοκομμένος ανανά κ.λπ.
Πασπαλίστε σκόνη κακάο, μίνι τσιπ σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, φρυγανισμένη καρύδα, κανέλα κ.λπ.
Οδηγίες
Μέσα σε ένα κύπελλο μέτρησης με νερό, ρίξτε τους σπόρους chia. Αφήστε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά.
Εάν οι χουρμάδες δεν είναι μαλακοί και αφράτοι, τοποθετήστε τους σε ένα μπολ και ρίξτε τους ζεστό νερό και αφήστε τους για 20 λεπτά ή έως ότου οι σπόροι chia είναι έτοιμοι. Στη συνέχεια, στραγγίστε.
Τοποθετήστε χουρμάδες σε ένα μπλέντερ στη συνέχεια ρίξτε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνετε το μισό ή και περισσότερο από το μείγμα με τους σπόρους chia. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Εάν η πουτίγκα σας έχει ζεσταθεί κατά τη διαδικασία, θα πρέπει να την ψύξετε μέχρι να κρυώσει.
Σερβίρετε σε μερίδες και τοποθετείστε στο ψυγείο ό, τι περισσέψει.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment