arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Πρωινά

Κρεμώδης chia pudding


Αυτή η κρεμώδης πουτίγκα με σπόρους chia φτιάνεται με ξηρούς καρπούς, χουρμάδες και βανίλια!
Κρεμώδης chia pudding

Πρωινά

Κρεμώδης chia pudding


Κρεμώδης chia pudding

Αυτή η συνταγή είναι μια πιο υγιεινή εκδοχή της παραδοσιακής πουτίγκας.

Συστατικά για 3 – 4 μικρές μερίδες

Πουτίγκα σπόρων Chia

  • 1 ½ κούπα νερό
  • ¼ της κούπας σπόρους chia
  • 6 μεγάλοι χουρμάδες
  • ⅔ της κούπας ξηροί καρποί (εάν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ισχύος, πιθανότατα θα πρέπει να μουλιάσουν σε νερό για 2 έως 4 ώρες και στη συνέχεια να στραγγιστούν)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ανθός αλατιού

Προαιρετικά toppings

Φρέσκα φρούτα: μούρα, μπανάνες σε φέτες, ψιλοκομμένος ανανά κ.λπ.

Πασπαλίστε σκόνη κακάο, μίνι τσιπ σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, φρυγανισμένη καρύδα, κανέλα κ.λπ.

Οδηγίες

Μέσα σε ένα κύπελλο μέτρησης με νερό, ρίξτε τους σπόρους chia. Αφήστε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά.

Εάν οι χουρμάδες δεν είναι μαλακοί και αφράτοι, τοποθετήστε τους σε ένα μπολ και ρίξτε τους ζεστό νερό και αφήστε τους για 20 λεπτά ή έως ότου οι σπόροι chia είναι έτοιμοι. Στη συνέχεια, στραγγίστε.

Τοποθετήστε χουρμάδες σε ένα μπλέντερ στη συνέχεια ρίξτε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνετε το μισό ή και περισσότερο από το μείγμα με τους σπόρους chia.  Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Εάν η πουτίγκα σας έχει ζεσταθεί κατά τη διαδικασία, θα πρέπει να την ψύξετε μέχρι να κρυώσει.

Σερβίρετε σε μερίδες και τοποθετείστε στο ψυγείο ό, τι περισσέψει.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.