Carrot cake pancakes

Carrot cake pancakes

Είναι υγιεινά και αρκετά γλυκά. Το topping με γιαούρτι και μέλι, τους δίνει έξτρα νοστιμιά.

Υλικά

  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα αλεύρι βρώμης
  • 2 κ.γ. baking poweder
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¾ κούπα γάλα
  • ½ κούπα ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ¼ κούπα τριμμένο καρότο (περίπου 5 μεγάλα καρότα)
  • Topping με γιαούρτι και μέλι

 

Εκτέλεση:

Προαιρετικά: Αν φτιάξετε το topping με το μέλι και το γιαούρτι: χρησιμοποιήστε 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι και βάλτε το σε ένα στραγγιστήρι. Αφήστε το να στραγγίσει καθώς ετοιμάζεστε τα pancakes.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ενώστε το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, baking powder, κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και ανθό αλατιού.

Σε ένα χωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το γάλα, το γιαούρτι, το μέλι και το λάδι. Στη συνέχεια, προσθέστε το τριμμένο καρότο.

Προσθέστε τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε λίγο ακόμα γάλα για να έχετε μια παχύρευστη σύσταση.

Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καθαρίστε το με χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Αν το μείγμα έχει γίνει πιο παχύρευστο καθώς κάθεται, τότε προσθέστε λίγο γάλα για να το αραιώσετε. Χρησιμοποιήστε ¼ κούπας για αν ρίξετε το μείγμα σε μικρούς κύκλους. Μαγειρέψτε τα pancakes μέχρι να δείτε φουσκάλες στην κορυφή τους από την μια πλευρά και η άλλη πλευρά να έχει γίνει χρυσή. Γυρίστε τα και μαγειρέψτε τα μέχρι να είναι έτοιμα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.

Αν φτιάχνετε το topping με το μέλι και το γιαούρτι, ενώστε μαζί με το παχύρευστο γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Σερβίρετε τα pancakes μαζί με το μείγμα και πασπαλίστε έξτρα μέλι (αν θέλετε, μπορείτε να συμπληρώσετε και πεκάν).

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published